ECO POWER WINDOWS

Solar/Intelligent Glass

Door middel van Photo-Voltaïsche cellen (PV) en gepatenteerde nanotechnologie wordt in het ruit-raam zonlicht omgezet in elektriciteit. In verband met de huidige stand van de technologie is het voor u mogelijk volkomen transparante ruiten te maken. De ruiten zijn commercieel toepasbaar in de woning- kantoor- en kassen-bouw. De laatste genoemde werkte al op nanotechnologie.

Kassenbouw op zelf opgewekte elektriciteit.   

Dynamic Glass

Dynamic Glass Technology

View showed their Dynamic Glass technology at The American Institute of Architects show this year, which leverages multiple data sources to better control the sun’s energy. The windows are able to create an enhanced occupant experience and cost-savings.

Geplaatst door ARCHITECT magazine op Vrijdag 12 mei 2017

Dit is een glazen sandwichpaneel met een op nanotechnologie gebaseerde coating ertussen. Door een spanning op de coating los te laten kunnen de eigenschappen van de nanodeeltjes veranderen van:

Transparant: volledig zonlicht en warmtedoorlatend, zoals ‘gewoon’ glas

naar:

Donker (blauwachtig zoals bij een zonnebril): Zonwerend én warmtewerend. Het fungeert dan als een “ingebouwd zonnescherm”

Dit levert dan hoge besparingen op bij:

  • Aanschaf en onderhoud(!) van externe zonwering
  • Kosten voor Climate-Control (met name koeling in warme periodes)

ECO POWER GLAS WINDOWS

4 mm Energy Light – 16 mm Argon 90% – 4 mm Energy Light  – 16 mm Argon 90% – 4 mm Sunergy Helder.

OPTISCHE EIGENSCHAPPEN “TRIPPLE GLASS” (EN 410)

Thermofysische eigenschappen van (EN 673)

Coëfficiënt Ug [W / (m².K)] – Verticaal 0,5

Lichttransmissie – τv (%) 37
Reflectie – ρv (%) 37

Weerspiegeling van licht van binnen – ρvi (%)

23
Kleurweergave-index – RD65 – Ra (%) 95

Energie-eigenschappen     EN 410      ISO 9050

Zonne-energie (%) 30 28
Energie reflectie  (%) 48 49
Directe energieoverdracht  (%) 20 18
Energieabsorptie door glas 1 (%) 18 19
Energieabsorptie door glas 2 (%) 7 7
Energieabsorptie door glas 3 (%) 7 7
Totale energieabsorptie (%) 32 33
Schaduwfactor – SC 0.35 0.32
UV-transmissie – UV (%) 7
selectiviteit 1.23 1.32

Andere eigenschappen

Brandwerendheid – EN 13501-2 NPD
Brandbaarheid – EN 13501-1 NPD
Kogelvrij – EN 1063 NPD
Inbraakvrij – EN 356 NPD
Weerstand tegen schok – EN 12600 NPD

Akoestische eigenschappen

Geluidsisolatie-index in de lucht (Rw (C; Ctr)-

bij benadering)- dB

NPD(2)

Dikte en gewicht

Nominale dikte (mm) NaN

 

De gegevens worden berekend met behulp van spectrale metingen in overeenstemming met norm (EN 410, ISO 9050) van 1990. Ugvalue (voorheen k-waarde) wordt berekend volgens de EN673-norm. De emissiviteitscoëfficiënt voldoet aan de normen

Het is een concept dat u voor uw project kan gebruiken.

Onze thermochrome technologie maakt het mogelijk dat bij daglicht, zelfs wanneer het raam volledig getint is, de autonomie en licht voor het pand behouden blijft.

Onze apparaten vereisen sensoren of bedieningselementen en beginnen meteen te werken. Ervaar optimaal dynamisch comfort voor ramen zonder de vensters te hoeven bedienen. Dynamic Glass zorgt hiervoor.

Dynamic Glass is een passieve technologie. Het vereist geen extern zonlicht. Dynamic Glass kan u helpen met uw project, en past goed binnen de Green Building-ruimte.

Dynamic Glass voegt waarde toe aan uw gebouw en geeft een hoog rendement voor de bewoners. Het geeft je geen kans om het een beetje productiever te maken. Doe meer dan alleen maar glas toevoegen .” verbeter de ervaring en beleving.”

OPTIMALE ZONNE-CONTROLE
Dynamic Glass past zich aan de intensiteit van het zonlicht aan en beschermt het interieur tegen te veel hitte en UV straling met zijn dynamische bereik van de Solar Heat Gain.

Zonnebediening
Een van de belangrijkste voordelen van Dynamic Glass is het unieke vermogen om te bepalen hoeveel zonne-energie in een gebouw wordt toegelaten. In tegenstelling tot conventioneel glas, kan Dynamic Glass reageren op externe omstandigheden en de warmte en UV belasting van een gebouw verminderen, waardoor de gebruikers van het gebouw comfortabel blijven. Dynamic Glass voorkomt dat tot 90% van de zonnewarmte het gebouw binnendringt (bijvoorbeeld door de Dynamic Glass Coëfficiënt van 0.2). Dat is nu “Solar Heat Gain Control!”

U-waarde
Niet alleen werkt Dynamic Glass om overtollige warmte buiten te houden, ons glas is ook zeer efficiënt als het gaat om U-waarden om warmteverlies te voorkomen. Omdat Dynamic Glass (IGU’s) in hoge mate aanpasbaar is, kan bijna elke glassamenstelling worden gespecificeerd om een ​​hoog efficiëntie (IGU) te construeren. Architecten kunnen genieten van ontwerpvrijheid en de U-waarde aanpassen.

Energiebesparingen
Dynamic Glass leidt ook tot energiebesparingen, wat betekent dat het HVAC-systeem voor een gebouw kleiner is. Dit leidt tot extra kostenbesparingen binnen het gebouw.

Aangepast Laag-E
Om hoogrenderende glascoatings met een laag emissievermogen te creëren, worden low-e gebruikt. Deze coatings, zelfs dunner dan een mensenhaar, worden gebruikt om langegolf-infraroodenergie weer te geven. Low-e werkt met de Dynamic Glass-tussenlaag om te voorkomen dat overmatige zonnewarmte een ruimte binnendringt. Aangezien (IGU’s) Dynamic Glass-technologie altijd op maat word gemaakt, kunnen deze worden gespecificeerd met de door u gekozen low-e en maximale architecturale ontwerpvrijheid.

Smart Glass

Ook dit is een sandwichpaneel met een coating van nanodeeltjes. Dit keer hebben de nanodeeltjes een extreem hoge isolatiewaarde, 5x meer dan gewoon dubbel glas!
Dit levert besparingen op door:

  • Lagere hoeveelheid gebruikt glas (⅓van triple glas)
  • Geringere dikte en stevigheid van de kozijnen (ideaal voor renovatie in oude gebouwen waar voornamelijk nog ‘gewoon’ enkel glas is toegepast)
  • Lichter en dus goedkoper bouwen
  • Kostenbesparing op climate control

 Voor alle drie de beglazingen geldt: ook in combinatie met elkaar te gebruiken, waardoor de voordelen elkaar nog kunnen versterken. Bijvoorbeeld:

  • De stroom die nodig is het Dynamic Glass van kleur te veranderen kan opgewekt worden door solar glass
  • Dynamic Glass en Smart Glass kunnen in een kozijn gecombineerd worden zodat ‘s zomers en ’s winters maximale warmte- en geluidsisolatie ontstaat.
  • Smart Glass kan in dubbele, triple of quatro uitvoering geleverd worden waardoor echt extreme isolatie ontstaat met  U-waardes van ver onder de 0,5 W/m2K (dit ten koste van het gewicht natuurlijk, afhankelijk van het gebruiksdoel)

 

VERWARMENDE RAMEN

 

Verwarmende ramen is niet langer een fantasie van de laatste tien jaar, Dankzij de nieuwste technologische beglazing met Nano coating. Ons bedrijf is een van de weinigen in de branche, dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van dit unieke product.

De technologie kan worden toegepast op het oppervlak van gewoon glas door toepassing van een transparante vaste stof (!) Een laag van metaaloxiden en legeringen die voor gelijkmatige verwarming van grote oppervlakken zorgt wanneer er een elektrische spanning op wordt gezet.

Toepassingen voor verwarmende ramen.

We hebben meer dan 10 jaar ervaring in verwarmende beglazing met tal van internationale referenties en zien onszelf als “de” leider op het gebied van innovatie en kwaliteit.

GLAS POWER is een onzichtbare glas verwarming dat een elektrisch gestuurde infraroodstralingswarmte afgeeft . GLAS POWER kan zowel in dubbele, Tripple, quatro beglazing worden gerealiseerd .

 

Glas verwarmde ramen kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt . Binnen kan GLAS POWER worden gebruikt voor onder andere scheidingswanden, deuren, ramen, spiegels, en dergelijke. Buiten wordt GLAS POWER gebruikt voor gevels, dak-beglazing, ramen en andere toepassingen.

GLAS POWER zorgt voor een comfortabel klimaat in de ruimtes met een hoog glasgehalte. De innovatieve, onzichtbare en ruimtebesparende oplossing voor verwarmt glas zorgt voor een behaaglijke stralingswarmte op koude dagen.

voordelen

Verwarmd glas biedt een speciaal comfort. GLAS POWER zorgt voor aangename glasverwarming en, dankzij infraroodstraling, een energiebesparing in vergelijking met andere verwarmingssystemen. GLAS POWER verwarmt economisch, is emissie- en slijtagevrij en vereist geen onderhoud. Daarnaast bieden energieleveranciers vaak elektriciteitstarieven voor verwarming aan, alleen is een apart meetcircuit nodig. Er wordt geen droge verwarmingslucht gegenereerd en de binnenluchtkwaliteit wordt gehandhaafd. GLAS POWER maakt continue verwarming mogelijk zonder tocht en zonder koude straling in de buurt van de glasruiten. Het ontwerp van het glas voegt veel toe, omdat het een compleet en onzichtbaar verwarmingssysteem is.

Onderscheidend vermogen

Onze Partner in deze intelligente beglazingen heeft Patenten op de productiemethode via inkjetprinters en de chemische samenstellingen van het Nano-materiaal. Hierdoor kunnen de producten veel goedkoper geproduceerd worden dan dat concurrenten dit momenteel doen.

Probleemoplossend! In Nederland rijden steeds meer elektrische auto’s. Na jaren aarzelen is de conservatieve autobranche eindelijk om. Alle merken investeren fors in de ontwikkelingen van elektrische auto’s. Tesla al jaren voorop. De laatste jaren volgt nog een belangrijke sector: de bouw. Want na elektrisch rijden en fietsen is er ook elektrisch wonen. Van het gasfornuis en een gasgestookte cv-installatie wordt afscheid genomen. Een huis zonder gasaansluiting? Voor veel mensen is het misschien een beetje wennen. Maar de discussies over de reducering van CO2 en de problematiek rondom het Groninger gas zijn al tijden voorpaginanieuws.

Inmiddels worden al hele stadswijken gebouwd waar men geen gasaansluiting meer aantreft. De verwarmende ramen, met zijn infrarood stralingswarmte sluit hierop naadloos aan. All Electric house in 90 tot 95 procent van de bestaande woningen staat nu nog gewoon een gas gestookte cv installatie. Gasloos wonen heeft echter de toekomst. Dat kan niet anders. We moeten in Nederland overschakelen naar woningen waar (met name) elektriciteit de energiebron is. All Electric House met bij voorkeur groene stroom, waarvan een demonstratiewoning te zien was op de Innovation Expo enkele jaren geleden, is een nieuw concept in de bouw. Elektrisch milieuvriendelijk verwarmen, een trendbreuk.

Milieubewuste consument De vraag naar glas verwarmende ramen, zien we van jaar tot jaar toenemen. Het heeft alles te maken met bovengenoemde ontwikkelingen en de milieubewuste consument. Groene stroom opgewekt met eigen zonnepanelen heeft de voorkeur, waarbij het extra aantrekkelijk is die in te zetten voor een verwarmingssysteem dat infrarood straling afgeeft. Zoals verwarmende ramen dat doen. Infrarood verwarming: oplossing voor menig probleem en bijdrage aan een duurzame woning in het kader van de omschakeling van gas naar andere vormen van verwarming, is infrarood verwarmende ramen een van de opties. Over het algemeen wordt dan gedacht aan infrarood panelen,

DE RUIT ALS RADIATOR! maar dat is toch iets heel anders dan verwarming. De ruit als radiator! Wat zijn de voordelen van de toepassing van verwarmende ramen infrarood stralingswarmte afgevend Glas?

Comfort het warmtecomfort met infrarood stralingswarmte is anders dan verwarming met radiatoren of vloerverwarming. Het effect van straling voor onze beleving van warmte is heel sterk. Een behaaglijk gevoel van warmte kan met infrarood warmte al bij een lagere temperatuur bereikt worden. Vergelijk het met de aangename warmte van de zonnestralen terwijl het toch winters koud is. De thermostaat kan dus al snel 2 a 3 graden lager ingesteld worden wat een flinke besparing oplevert.

Efficiënte warmteverdeling Infrarood stralingswarmte valt op alle objecten in de ruimte. Het gevolg hiervan is een gelijkmatige verdeling van de warmte en geen ophoping van warmte tegen het plafond zoals bij convectiewarmte het geval is. Een besparing alom want bij het plafond wordt niet geleefd. Daarnaast is lokaal verwarmen simpel mogelijk. De verwarming wordt alleen daar aangezet waar men op dat moment verblijft. Het maakt het ook mogelijk door de snelle opwarmingstijd van het  Glas.

DE RUIT ALS RADIATOR! Aangezien je niet de gehele ruimte onnodig wilt verwarmen kun je hiermee energie besparen. Maar ook een traditionele slaapkamer die tijdelijk als studeerkamer gebruikt moet kunnen worden, heeft baat bij verwarmende ramen.De ruit als (extra) verwarming! In de nieuwste uitvoering van het vier seizoenenglas, Glas. zon, wordt optimaal comfort in de zomer gerealiseerd en wordt het broeikaseffect maximaal gereduceerd.

Koudeval, ruimtegebruik, techniek en gezondheid Infrarood stralingswarmte vanaf de ruit heeft tal van voordelen zoals: – koudeval wordt met 100% zekerheid voorkomen; oftewel: ook de afkoeling van de warme lucht in de ruimte wordt tot nagenoeg nul gereduceerd zodra de ruit een temperatuur heeft van > 20⁰C – de ruit wordt maximaal circa 40⁰C; het gevoel van een aangenaam warme douche waarbij men zich bij deze temperatuur niet kan verbranden – opwarmingstijd is minimaal; binnen enkele minuten is koudeval verdwenen; binnen 15 minuten is behaaglijke warmtestraling duidelijk merkbaar – er zijn geen radiatoren, convectorputten of extra panelen nodig: de ruit is de ‘verwarming’ en vraagt geen extra ruimte; veel is mogelijk.

Neem vrijblijvend contact met ons op.                                                                                                                                                       ECO POWER WINDOWS                                                                                                                                                   info@ecopowerwindows.nl
Tel. +31 (0)68 1778 932